В края на седмицата ще е предимно слънчево и топло. След

...
В края на седмицата ще е предимно слънчево и топло. След
Коментари Харесай

Много слънчеви часове във вторник

В края на седмицата ще е най-вече слънчево и топло. 

След внушителните превалявания през последните дни, със сумарни количества в съвсем цялата страна над 50 литра на кв. метър, в доста региони към 100, а на обособени места – и над 200 литра на кв. метър, до края на работната седмица ще има доста слънчеви часове и по-малко превалявания.

Акцент в прогнозата за времето на следващия ден ще бъде вятърът – сдържан, в Дунавската низина и западните елементи от Горнотракийската равнина - краткотрайно мощен, от северозапад. След краткотрайните утринни мъгли, денем в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, със следобедни валежи и гръмотевици тук-там в Източна и Южна България. Има условия за градушки.

Максималните температури ще са сред 25° и 30°.

И по Черноморието през втората половина на деня на доста места също ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат от 26° до 28°. Ще духа сдържан северен вятър, вълнението на морето ще бъде едва, а температурата на водата е от 21°до 23°.

В планините, след слънчевото начало на деня, също ще има региони с превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е сдържан, с посока от северозапад.

И за разлика от дъждовно време на Балканите, Пиринеите се обхванати от гореща вълна и извънредно високи за сезона температури. Преносът на парещ въздух от юг ще продължи, като дружно с него ще се придвижва и сахарски прахуляк, който ще доближи и южните елементи от Франция. Циклонът, причина за рекордните превалявания у нас, се изнася на югоизток от Балканите, само че ще продължи да дефинира времето на полуострова, в това число и у нас, и в околните дни.

В сряда и четвъртък ще е най-вече слънчево, със следобедни валежи основно в планинските региони. В петък превалявания и гръмотевици се чакат в западната половина, а в събота – още веднъж на доста места в страната, като се покачва вероятността за локално интензивни превалявания и градушки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР